Híreink

Kacsaleves Izsáki cérnametélttel

Kacsaleves Izsáki cérnametélttel

Hozzávalók 4 főre: 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 1 db szárzeller 2 db burgonya 6 db kacsacomb 4 ek olaj babérlevél só, bors kis csokor petrezselyem 125 g Izsáki cérnametélt A zöldségeket megtisztítjuk majd a répákat, szárzellert felkarikázzuk, a burgonyát...

bővebben
Almás rakott tészta Izsáki cérnametéltből

Almás rakott tészta Izsáki cérnametéltből

Hozzávalók 4 főre: 100 g Izsáki cérnametélt 3 db alma 2 ek barack lekvár 2 dl tejföl 1 db tojás sárgája 2 ek cukor A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük és leszűrjük. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Összekeverjük a lekvárral. A tejfölt simára...

bővebben
Sütőtök krémes, sajtos Izsáki gyerektészta

Sütőtök krémes, sajtos Izsáki gyerektészta

Hozzávalók 4 főre: 1 cs Izsáki Gyerektészta 225 g sütőtök püré 1 gerezd fokhagyma 6 ek vaj 160 ml tejszín 45 g reszelt parmezán vagy trappista só A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük és leszűrjük. A tészta főzővizéből félreteszünk 1 dl-t. A sütőtököt...

bővebben
Izsáki Házitészta – Tarhonyapuding

Izsáki Házitészta – Tarhonyapuding

Hozzávalók: 300 g Izsáki tarhonya vagy Izsáki pirított tarhonya 1 evőkanál étolaj (a tarhonya megpirításához) 1 liter tej 1 csipet fahéj 1 evőkanál vaníliás cukor 9 tojássárgája 3 tojásfehérje 30 dkg cukor fagyasztott gyümölcs (szezonálisan, az alapreceptet mangóval...

bővebben
Izsáki lazacos tészta

Izsáki lazacos tészta

Hozzávalók: - 250 g lazacfilé - 1 gerezd fokhagyma - 200 ml tejszín - 2 ek olaj - só, bors - 1 kis csokor kapor - 1/2 cs Izsáki durum csavart orsó A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, leszűrjük. A lazac bőrét levágjuk, majd felkockázzuk. A fokhagymát...

bővebben
Gombás pulykaragu leves Izsáki Lúdgége tésztával

Gombás pulykaragu leves Izsáki Lúdgége tésztával

 Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 db fehérrépa 2 db sárgarépa 1 db karalábé 500 g pulykamell filé 3 ek olaj só, bors babérlevél, kapor 100 ml tejszín 100 g Izsáki Lúdgége tészta A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répákat...

bővebben
Jókai bableves Izsáki csípős csipetkével

Jókai bableves Izsáki csípős csipetkével

Hozzávalók: ½ tasak Izsáki csípős csipetke 600 g füstölt tarja 3 l víz 1 szál kolbász 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db sárgarépa 1 db fehérrépa 250 g bab beáztatva 2 db babérlevél só, bors 1 kk fűszerpaprika 50 g tejföl 1 ek liszt petrezselyem 2 ek olaj A...

bővebben
Izsáki májgaluska leves

Izsáki májgaluska leves

Hozzávalók: - 2 fej vöröshagyma- 2 db sárgarépa- 1 db fehérrépa- 150 g csirkemáj- 100 g zsemlemorzsa- 1 db tojás- étolaj- petrezselyem, majoranna- só, bors- víz/alaplé A vöröshagymát megpucoljuk, majd apró kockára vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk. A répákat...

bővebben
Pozsonyi kocka Izsáki nagykocka tésztából

Pozsonyi kocka Izsáki nagykocka tésztából

Hozzávalók: 1 csomag Izsáki nagykocka tészta 200 g mák 2 kiskanál méz 1 dl víz 1 citrom reszelt héja 2 tojás fehérje 150 g porcukor 1 kis pohár tejföl 150 g fagyasztott meggy 200 g baracklekvár 100 g vaj 50 g zsemlemorzsa Egy edénybe összekeverjük a mákot, mézet,...

bővebben
Gombás fodros metélt szűzérmével

Gombás fodros metélt szűzérmével

Hozzávalók 4 főre: 800 g sertés szűz 1 fej vöröshagyma 400 g Izsáki Házitészta Fodrosmetélt 400 g csiperke gomba 200 g shimeji gomba 200 ml tejszín Só, bors Petrezselyem olaj A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a csiperke gombát megmossuk és cikkekre vágjuk. Egy...

bővebben