Tésztafőzési instrukciók

Tökéletes tészta 3 lépésben

  1. A csomag tartalmát öntsük bő forrásban lévő vízbe, és adjunk hozzá ízlés szerint sót. A sós víz segít kihozni a tészta ízét.
  2. Várjuk meg, míg a víz a tésztával együtt felforr. Vegyük figyelembe a tasakon feltüntetett főzési időt.
  3. A tűzről levéve a tasakon jelzett ideig pihentessük a tésztát a főzővízben, fedő alatt. Pihentetés: láng nélkül, lefedve, a főzővízben.

VAGY

Hagyományosan:

Szűrjük le a tésztát, és langyos vízzel öblítsük le.

TIPP:
Kevés olaj használatával nem tapad össze

Kíváncsi, mi a LEGROSSZABB, ami egy tésztával történhet?

Ugyebár mit tesz egy laikus: beleteszi a tésztát a lobogó ízbe, majd főzi, kóstolgatja, aztán amikor úgy értékeli, kellően puha, leveszi a lángról, sokkolja hideg vízzel és feltálalja.
Ez a legrosszabb, amit csak tehetünk, hiszen a hosszas forralás kiold belőle minden tápanyagot, a tésztának és az ízeinek még csak lehetősége sem nyílik életre kelni és kibontakozni.
Pedig a tésztának is lelke van, ami szépen fokozatosan nyílik csak ki a pihentetés során, ahogy saját tempójában megduzzad.
Érdemes kipróbálni!

TIPP:
Amíg melegszik a víz a tésztának, elkészítheti a szószt hozzá! Ha eleve forró vizet tesz oda, ez nem tart sokáig, de szinte ugyanennyi idő alatt összevághat hagymát, gombát, és pirítás után máris nyakon lehet önteni paradicsommal. Végül a tésztát vegye ki kicsit korábban, és tegye bele egyenesen a szószba, hogy ott puhuljon készre.

Amúgy OLASZOSAN

Szokás, hogy a háziasszonyok külön főznek ki egy nagy adag tésztát, és külön is teszik az asztalra. Szerencsétlen tészta a legtöbbször csak a tányéron szembesül vele, ki is lesz a társa a rá váró ízorgián, amelynek a végső célja az ízlelőbimbók kényeztetése.
De miért is van ez így? Muszáj így történnie? Bizony nem.
Jó példa erre Olaszország, a pasta hazája.
Mindenkit arra bátorítunk, hogy kövesse a példájukat, legyen kísérletező, és tegyen egy próbát, milyen, ha a leszűrt tésztát azonnal a szószba teszi. Ez nemcsak praktikus és egyszerű, de mire a tányérra, és onnan végső rendeltetési helyére, azaz a villára és aztán a szánkba kerül, az ízek teljes harmóniában forrnak össze.
Ugye, milyen jól hangzik?

NE DOBJA KI a csomagolást!

Szerettünk volna minél inkább megkönnyíteni Önnek a tökéletes vacsora elkészítését, hogy még arra se legyen gondja, melyik tésztát mi mindenre használhatja fel, és melyiknek mennyi az ideális főzési ideje.
Ezért mindent feltüntettünk a csomagoláson!
Megtalálható sok tésztán a séf tippje, például: próbálja ki dióval, mákkal.
Megjelöljük, ha a tészta megújult, ahogy történt is ez nemrég: új, vékonyra nyújtva.

TIPP:
Az 500 grammos durum tészta helyett válassza az új, 250 grammos kiszerelést! Ez azért is praktikus, mert sokkal könnyebb adagolni.

Generációkon át

Izsáki Házitészta bemutatófilm

Írjon nekünk!

Cím: 6070 Izsák, Gyulai Pál utca 8.
Telefonszám: +36 76 374 170
GPS: É: 46.8036869 - K: 19.3648479
www.facebook.com/izsakiteszta/
E-mail: info@izsakiteszta.hu

Családi harmónia kedvéért! Hogy mindenki bírja cérnával! - Izsáki Házitészta, Generációkon át!

Bővebben