Tudta e?

Alföldi termelők, helyi érték

Számunkra természetes, mások mégis gyakran rácsodálkoznak, hogy mi minden alapanyagunkat a helyben szerzünk be. Minden valódi, házi, hazai. A liszt és a tojás is az Alföldről, sőt, jellemzően Bács-Kiskun megyéből származik. Összesen 3 malommal dolgozunk együtt, tőlük jön a liszt, a tojás pedig szintén a térségből. Jellegzetes, fehér héjú tojást használunk. Ahhoz is ragaszkodunk, hogy a baromfi ne legyen antibiotikummal kezelt.

Tojás feltörése

Helyben feltört, friss tojások! Nem lé, nem por

Tésztáinkhoz mindig friss tojásokat használunk fel. Helyben mossuk, törjük, pasztőrözzük, és azonnal felhasználjuk! Ezt nagyon kevés tésztaüzem mondhatja el magáról, a mi manufaktúránkban azonban az egészség és a frissesség fontosabb szempont a gyorsaságnál és a termelékenységnél.

8 tojás, ahogyan a nagy könyvben írva vagyon

Csak liszt és tojás…

A legtöbb tésztánál Ica Mama receptje még mindig az etalon, ragaszkodunk a hagyományos elkészítési módokhoz és a 8 tojáshoz. Ő maga, aki a minőség „zászlóvivő harcosa”, akármilyen barátságos és kedves is, bizony összehúzza a szemöldökét, ha ettől valaki el szeretne térni! Nem véletlenül.
Azért preferálja, mert így kerül bele a tésztába az ideális mennyiségű zsiradék ahhoz, hogy ízben, színben, állagban is a legjobb minőség szülessen. Az Izsáki Házitésztánál még arra is van példa, hogy ha az a tészta a tojások aktuális tulajdonságai miatt épp nem elég zsíros, hozzákevernek még megfelelő mennyiségű sárgáját, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Nem valószínű, hogy ezt a nüansznyi, ám fontos finomítást egy gyár is megtenné.

8 tojásos
Tojás feltörése

Kézzel tépett csusza, kézi csomagolás

Mi az Izsáki Házitésztánál büszkék vagyunk a hagyományainkra, és arra is, hogy sikerült hű maradni a manufakturális jelleghez. Ez jól tükrözi: továbbra is egy családi tradíciókra épülő, klasszikus értékeket képviselő vállalkozás vagyunk.
Nálunk például ma is kézzel csomagoljuk a tésztákat, kiemelten odafigyelve az olyan specialitásokra, mint például a cérnametélt, amit nem is lehetne másképp zacskóba varázsolni. De nálunk kézzel teszik a szárítótálcára a házias lasagne tésztát is, és szintén specialitásunk a kézzel tépett csusza. Kóstolta már?

Innovációk: csípős csipetke, rovásírás betűtészta, pirított tarhonya

A hagyományok mellett nálunk jól megférnek a trendi újítások és az innovációk! Abban hiszünk, hogy a nagymamától az unokáig mindenki szereti az eredeti, őszinte, házias ízeket.
Az innováció jegyében minden évben előállunk valami újdonsággal. Hogy egy kis kulisszatitkot is eláruljunk, ezek az ötletek általában valami jóízű étel fölött születnek, de olyan is volt már, hogy a vevőink visszajelzéseit építettük be a termékpalettába.
Így készült el például az előre pirított tarhonya, amellyel akár 10 percet is megspórolhat magának a háziasszony, a 250 grammos kiszerelésű durum tészta a szinglik igényeit is szem előtt tartva, a csípős csipetke csilikedvelőknek, vagy a rovásírás betűtészta, ami tényleg egy igazi kuriózum, egyben egy humoros geg. Ötletelésre és egy kis jókedvre nálunk Iszákon mindig jut idő!

8 tojásos
Tojás feltörése

Zöldségekkel színezett tészták

Valljuk, hogy ha az egészségről van szó, nincs pardon! Éppen ezért olyannyira komolyan vesszük az adalékmentességet, hogy a színes durumtésztáinkat is természetes anyagokkal, zöldségkivonatokkal színezzük: céklával, répával, paradicsommal, spenóttal. Ezek a színes tészták külön készülnek, és csak a folyamat legvégén, szárítás után keverjük össze őket.

4 tojásos lasagne, 8 asszony keze alatt

Az eredeti olasz lasagne tészta tojás nélkül készül. Ám mi itt is ragaszkodtunk a hazai ízekhez és ízléshez, nálunk a lasagne is 4 tojásos. Elkészítése azonban nem emiatt igényel akkora odafigyelést! Ahogy lejönnek a tésztatáblák a gépről, egy másik gép szépen felszeleteli őket. A nyers, nedves, szeletekre vágott tészta folyamatosan érkezik a szitára, ahonnan viszont már 8 asszony teszi át őket a szárítótálcára, finoman, kézzel, egyenként. Ez azért fontos, mert ha egymásra téve, vagy nem megfelelően kerülnek a szárítóba, felpúposodnak, hullámosak lesznek, és úgy már nem megy át Ica Mama szigorú minőségellenőrzési osztályozásán. És valószínűleg a vevőén sem! Hogy az arányokat is értse a kedves olvasó: egy tálcából egy tasak tészta születik a folyamat legvégén, benne 15 lappal.

8 tojásos
Tojás feltörése

Nem kalóriabomba, csak ha azzá tesszük

A nagy szénhidráttartalma miatt bűnbaknak kikiáltott tészta energiatartalma sokszor valójában elenyésző a feltétek energiatartalmához képest. Gondoljunk csak a zsíros túróval, tejföllel, sajttal és szalonnával, vagy cukros dióval tálalt fogásokra! Egy nyers vagy párolt zöldségekkel, energiaszegény paradicsomszósszal elkészített tészta bármikor helyet kaphat az egészséges táplálkozásban.
100 g száraztészta átlagos szénhidráttartalma egyébként 65–70 g, melynek legnagyobb része keményítő. Gyorsan felszívódó energiatartalma miatt a sportolók is előszeretettel fogyasztják.

Generációkon át

Izsáki Házitészta bemutatófilm

Írjon nekünk!

Cím: 6070 Izsák, Gyulai Pál utca 8.
Telefonszám: +36 76 374 170
GPS: É: 46.8036869 - K: 19.3648479
www.facebook.com/izsakiteszta/
E-mail: info@izsakiteszta.hu

Családi harmónia kedvéért! Hogy mindenki bírja cérnával! - Izsáki Házitészta, Generációkon át!

Bővebben