Hozzávalók:
– ½ cs Izsáki Lúdgége
– 200 g szárazkolbász
– 1 fej vöröshagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– 2 ek olaj
– 2 db sárgarépa
– 1 db fehérrépa
– 1 dl sűrített paradicsom
– 1 db bab konzerv
– só, bors
– friss bazsalikom

A répát és fehérrépát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A kolbászt vékony karikákra vágjuk, a babkonzervet lecsepegtetjük.
A hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk és az olajon megdinszteljük. Rádobjuk a répát és fehérrépát és pár percig kevergetve körbepirítjuk.
Felöntjük vízzel vagy alaplével, fűszerezzük és fedő alatt elkezdjük főzni.
Közben egy serpenyőben lepirítjuk a kolbászt is.
Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor a leveshez adjuk a tésztát, a kolbászt, a babot, és a paradicsomot is.
Friss bazsalikomot vékony kis csíkokra aprítunk és beleszórjuk. Pár percig főzzük, amíg a tészta megpuhul.