Hozzávalók 4 főre:

– 1 csomag Izsáki Lasagne tészta
– 500 g csiperke gomba
– 300 g bébispenót
– 2 ek olaj
– 7 dl tej
– 6 ek margarin vagy vaj
– 40 g liszt
– só, bors
– 200 g reszelt trappista

A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a gombát. Amikor már szép színt kapott, rádobjuk a bébispenótot is, és pár keverés alatt megfonnyasztjuk.

A besamelhez egy kis lábasban felhevítjük a margarint vagy vajat. Hozzáadjuk a lisztet és kevergetve aranybarnára pirítjuk. Apránként hozzáöntjük a tejet és folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Sózzuk, borsozzuk.

Egy hőálló tálba teszünk a besamelből, szétkenjük és erre rakosgatjuk a lasagne tésztát. Rétegezzük a gombával, mártással és sajttal, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

A végén megszórjuk a tetejét sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.