Hozzávalók:
- 1 csomag Izsáki nagykocka tészta
- 200 g mák
- 2 kiskanál méz
- 1 dl víz
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás fehérje
- 150 g porcukor
- 1 kis pohár tejföl
- 150 g fagyasztott meggy
- 200 g baracklekvár
- 100 g vaj
- 50 g zsemlemorzsa
Egy edénybe összekeverjük a mákot, mézet, vizet és a citrom héját. Feltesszük a tűzre és összeforraljuk.
Az Izsáki tésztát a csomagoláson megjelöltek szerint megfőzzük, majd leszűrjük, és lehűtjük.
Egy nagyobb tálban beleütjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a porcukor felét, és kézi mixerrel elkezdjük felverni. Amikor már majdnem kemény habot vertünk, hozzáadjuk a maradék porcukrot. A kemény habhoz óvatosan hozzákeverjük a kis pohár tejfölt.
A kihűlt tésztát összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével, majd félretesszük.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal és megszórjuk a zsemlemorzsával. Ezután elkezdjük a rétegezést. A tál aljába tésztát teszünk, majd rákanalazunk a mákos töltelékből, ezután pár kanál baracklekvárt, majd egy újabb réteg tésztát és így tovább.
A tetejére rárakjuk a meggyet, majd előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és 15 perc alatt készre sütjük.
Legutóbbi hozzászólások