Hozzávalók:

  • 1 csomag Izsáki nagykocka tészta
  • 200 g mák
  • 2 kiskanál méz
  • 1 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás fehérje
  • 150 g porcukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 150 g fagyasztott meggy
  • 200 g baracklekvár
  • 100 g vaj
  • 50 g zsemlemorzsa

Egy edénybe összekeverjük a mákot, mézet, vizet és a citrom héját. Feltesszük a tűzre és összeforraljuk.

Az Izsáki tésztát a csomagoláson megjelöltek szerint megfőzzük, majd leszűrjük, és lehűtjük.

Egy nagyobb tálban beleütjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a porcukor felét, és kézi mixerrel elkezdjük felverni. Amikor már majdnem kemény habot vertünk, hozzáadjuk a maradék porcukrot. A kemény habhoz óvatosan hozzákeverjük a kis pohár tejfölt.

A kihűlt tésztát összeforgatjuk a felvert tojásfehérjével, majd félretesszük.

Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal és megszórjuk a zsemlemorzsával. Ezután elkezdjük a rétegezést. A tál aljába tésztát teszünk, majd rákanalazunk a mákos töltelékből, ezután pár kanál baracklekvárt, majd egy újabb réteg tésztát és így tovább.

A tetejére rárakjuk a meggyet, majd előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és 15 perc alatt készre sütjük.