Hozzávalók:

  • 300 g Izsáki tarhonya vagy Izsáki pirított tarhonya
  • 1 evőkanál étolaj (a tarhonya megpirításához)
  • 1 liter tej
  • 1 csipet fahéj
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 9 tojássárgája
  • 3 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • fagyasztott gyümölcs (szezonálisan, az alapreceptet mangóval készítettük)
  • néhány darab kakaós keksz

A tarhonyát kevés olajon megpirítjuk, vagy a kész Izsáki pirított tarhonyát használjuk. A pirított tarhonyát a tejben megfőzzük, vaníliás cukorral és fahéjjal ízesítjük. Amikor elkészült, kihűtjük.

Forrásban lévő vízgőz felett egy tálban a tojássárgákat és a tojásfehérjéket habverővel elkeverjük a cukorral addig, míg el nem éri a 72 fokot. ( maghőmérő használata javasolt).

Ezután a kihűlt tarhonyát és a felvert tojáshabot összekeverjük és tetszőlegesen kisméretű tálkákba vagy befőttes üvegekbe szedjük és a hűtőszekrényben kihűtjük.

A tetejére mangó chutney-t készítünk az alábbi módon: Megkaramellizáljuk a cukrot, rátesszük a fagyasztott mangót, majd addig főzzük, amíg turmixolható állapotba kerül. Tegyünk bele egy pici sót, mert az jobban kiemeli a mangó ízét. A tarhonyapuding tetejére szedjük a mangó chutney-t, összetört kakaós keksszel, gyümölccsel és mentalevéllel díszítjük.

Vigyázat, mert függőséget okoz?.

Jó étvágyat kívánunk!