Sült pisztráng nyári lecsóval Izsáki Házitészta Gyufametélttel
Hozzávalók 2 főre:
– 1 fej vöröshagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 2 db TV paprika
– 2 db paradicsom
– 2 szelet pisztráng
– só, bors, pirospaprika
– olaj
– víz
– 100 g Izsáki Házitészta Gyufametélt
A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük.
Egy lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát és megpirítjuk. Amikor elkezd pirulni, akkor hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és összekeverjük.
Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, visszahúzzuk a tűzre és összefőzzük. Ha szükséges, akkor egy kis vizet öntünk rá. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Egy serpenyőben egy evőkanálnyi olajat hevítünk, beleszórjuk a gyufametéltet és barnára pirítjuk.
Majd ezt is beleöntjük a lecsós alapba és puhára főzzük.
Közben a halat kiszálkázzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és szép pirosra sütjük a hal mindkét oldalát.
Tálaláskor ételünket megszórhatjuk friss snidlinggel.
Legutóbbi hozzászólások