Hozzávalók 4 főre:

  • 800 g sertés szűz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 400 g Izsáki Házitészta Fodrosmetélt
  • 400 g csiperke gomba
  • 200 g shimeji gomba
  • 200 ml tejszín
  • Só, bors
  • Petrezselyem
  • olaj

A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a csiperke gombát megmossuk és cikkekre vágjuk.

Egy edényben kevés olajat hevítünk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát és enyhén megpirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a gombát, megkeverjük sóval-borssal ízesítjük. Miután a gomba picit lepirult, hozzáadjuk a tejszínt és pár percig tovább főzzük.

Miután megfőtt, krémesre turmixoljuk és félretesszük.

Az Izsáki Fodrosmetéltet a csomagoláson írtak szerint megfőzzük és leszűrjük.

A gombakrémet és a tésztát egy edényben összekeverjük és majd tálalás előtt felmelegítjük.

A sertés szüzet ízlés szerinti méretre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy forró serpenyőbe olajat öntünk és készre sütjük.

A shimeji gomba tönkjét levágjuk, majd a hús mellé dobjuk és ezt is pár percig pirítjuk.

Tálalásnál a tésztát a tányérra szedjük, tetejére teszünk a pirított gombából, megszórjuk felaprított petrezselyemmel és a húst is melléhelyezzük.