Hozzávalók 4 főre:
- 800 g sertés szűz
- 1 fej vöröshagyma
- 400 g Izsáki Házitészta Fodrosmetélt
- 400 g csiperke gomba
- 200 g shimeji gomba
- 200 ml tejszín
- Só, bors
- Petrezselyem
- olaj
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, a csiperke gombát megmossuk és cikkekre vágjuk.
Egy edényben kevés olajat hevítünk, rádobjuk a felaprított vöröshagymát és enyhén megpirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a gombát, megkeverjük sóval-borssal ízesítjük. Miután a gomba picit lepirult, hozzáadjuk a tejszínt és pár percig tovább főzzük.
Miután megfőtt, krémesre turmixoljuk és félretesszük.
Az Izsáki Fodrosmetéltet a csomagoláson írtak szerint megfőzzük és leszűrjük.
A gombakrémet és a tésztát egy edényben összekeverjük és majd tálalás előtt felmelegítjük.
A sertés szüzet ízlés szerinti méretre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy forró serpenyőbe olajat öntünk és készre sütjük.
A shimeji gomba tönkjét levágjuk, majd a hús mellé dobjuk és ezt is pár percig pirítjuk.
Tálalásnál a tésztát a tányérra szedjük, tetejére teszünk a pirított gombából, megszórjuk felaprított petrezselyemmel és a húst is melléhelyezzük.
Legutóbbi hozzászólások