Chilis babos lasagne

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 db konzerv bab és kukorica
  • 400 g darált marha hús
  • 1 db konzerv darabolt paradicsom
  • chili ízlés szerint
  • só, bors
  • 500 ml tej
  • 100 g vaj
  • 100 g liszt
  • 150 g Cheddar sajt
  • 12 lap Izsáki lasagne tészta

 

A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is és kevergetve tovább pirítjuk.

A darált húst is hozzáadjuk és kevergetés mellett fehéredésig pirítjuk. Beleöntjük a babot, kukoricát és a paradicsomot is. Ízlés szerint chilit adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük.

Közben elkészítjük a mártást. A tejet felforraljuk egy lábasban, majd egy másik edényben megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a lisztet és felöntjük a forró tejjel. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük és sózzuk ízlés szerint.

Egy hőálló tálat kiolajozunk és elkezdjük rétegezni a babos ragut és a lasagne tésztát. Ha elfogytak a hozzávalók, akkor megszórjuk a tetejét sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.