Chilis babos lasagne
Hozzávalók 4 főre:
- 2 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- 1 db konzerv bab és kukorica
- 400 g darált marha hús
- 1 db konzerv darabolt paradicsom
- chili ízlés szerint
- só, bors
- 500 ml tej
- 100 g vaj
- 100 g liszt
- 150 g Cheddar sajt
- 12 lap Izsáki lasagne tészta
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is és kevergetve tovább pirítjuk.
A darált húst is hozzáadjuk és kevergetés mellett fehéredésig pirítjuk. Beleöntjük a babot, kukoricát és a paradicsomot is. Ízlés szerint chilit adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük.
Közben elkészítjük a mártást. A tejet felforraljuk egy lábasban, majd egy másik edényben megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a lisztet és felöntjük a forró tejjel. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük és sózzuk ízlés szerint.
Egy hőálló tálat kiolajozunk és elkezdjük rétegezni a babos ragut és a lasagne tésztát. Ha elfogytak a hozzávalók, akkor megszórjuk a tetejét sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Legutóbbi hozzászólások