Hozzávalók 4 főre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 400 g sertéshús
  • 1 csomag Izsáki csusza tészta
  • 1 ek sertészsír
  • 1 tk pirospaprika
  • 400 g túró
  • 3 ek tejföl
  • 1 kis csokor kapor
  • 200 g szalonna
  • só, bors

A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A zöldségeket megmossuk és azokat is feldaraboljuk.

A zsíron elkezdjük pirítani a hagymát, és ha már üvegesre pirult, akkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Beleöntjük a darabolt paradicsomot és paprikát, majd visszahúzzuk a tűzre. Kevergetve pár perc alatt összesütjük. Ha már egy kis levet eresztett a zöldség, akkor hozzáadjuk a darált hús és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk. Lefedjük és hagyjuk puhulni.

Közben a tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, leszűrjük.

A kaprot finomra aprítjuk. A tejfölt és túrót összekeverjük a kaporral. Ebbe forgatjuk bele a leszűrt tésztánkat is.

Egy hőálló tálba egyengetjük a tészta felét, erre halmozzuk rá a húst. Ráterítjük a tészta másik felét is, majd kis kockákra vágott szalonnával szórjuk meg.

180 fokra előmelegített sütőben, 18-20 percig sütjük.