- 1 fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db tv paprika
- 400 g sertéshús
- 1 csomag Izsáki csusza tészta
- 1 ek sertészsír
- 1 tk pirospaprika
- 400 g túró
- 3 ek tejföl
- 1 kis csokor kapor
- 200 g szalonna
- só, bors
A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A zöldségeket megmossuk és azokat is feldaraboljuk.
A zsíron elkezdjük pirítani a hagymát, és ha már üvegesre pirult, akkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Beleöntjük a darabolt paradicsomot és paprikát, majd visszahúzzuk a tűzre. Kevergetve pár perc alatt összesütjük. Ha már egy kis levet eresztett a zöldség, akkor hozzáadjuk a darált hús és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük 1 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk. Lefedjük és hagyjuk puhulni.
Közben a tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, leszűrjük.
A kaprot finomra aprítjuk. A tejfölt és túrót összekeverjük a kaporral. Ebbe forgatjuk bele a leszűrt tésztánkat is.
Egy hőálló tálba egyengetjük a tészta felét, erre halmozzuk rá a húst. Ráterítjük a tészta másik felét is, majd kis kockákra vágott szalonnával szórjuk meg.
180 fokra előmelegített sütőben, 18-20 percig sütjük.
Legutóbbi hozzászólások