Toszkán paradicsomleves
Hozzávalók:
- 2 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g hámozott paradicsom
- 100 g szárított paradicsom
- só, bors
- friss bazsalikom
- 3 ek olaj
- ½ csomag Izsáki Betűtészta
A lilahagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és olajon megpirítjuk.
A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a lilahagymához adjuk.
A szárított paradicsomot felcsíkozzuk, majd a lepirult hagymához adjuk. Kevergetjük pár percig, majd hozzáöntjük a hámozott paradicsomot is.
Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel vagy alaplével és készre főzzük. A végén krémesre turmixoljuk.
Az Izsáki Betűtésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, és tálalásnál a levesre kanalazzuk.
Legutóbbi hozzászólások