Toszkán paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 2 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g hámozott paradicsom
  • 100 g szárított paradicsom
  • só, bors
  • friss bazsalikom
  • 3 ek olaj
  • ½ csomag Izsáki Betűtészta

A lilahagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és olajon megpirítjuk.

A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a lilahagymához adjuk.

A szárított paradicsomot felcsíkozzuk, majd a lepirult hagymához adjuk. Kevergetjük pár percig, majd hozzáöntjük a hámozott paradicsomot is.
Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel vagy alaplével és készre főzzük. A végén krémesre turmixoljuk.

Az Izsáki Betűtésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, és tálalásnál a levesre kanalazzuk.