Hozzávalók:

  • 300 g libamell
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 2 db fehérrépa
  • 150 g erdei gombák
  • babérlevél
  • só, bors
  • Izsáki Lúdgége tészta

A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk és olajon megdinszteljük.
A libamellet megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Rádobjuk a hagymára és körbepirítjuk.
A répát és fehérrépát megtisztítjuk és felszeleteljük. Hozzáadjuk a körbepirított húshoz, felöntjük vízzel vagy alaplével. Sózzuk, borsozzuk és babérlevelet adunk hozzá ízlés szerint.
Fedő alatt főzzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a gombákat majd hozzáadjuk a leveshez.
Mikor megpuhult a hús és a zöldségek, akkor hozzáadjuk az Izsáki Lúdgége tésztát és készre főzzük.