Hozzávalók:

  • 1 csomag Izsáki gyerektészta
  • 2 ek olíva olaj
  • 200 g bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • 200 ml tejszín
  • 1 kisebb fej párolt brokkoli
  • 200 g reszelt sajt

A hagymákat megtisztítjuk, apróra vágjuk.

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt pároljuk, majd leszűrjük.

A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, leszűrjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk rajta a csíkokra vágott bacont. Hozzáadjuk a hagymákat és kevergetve pirítjuk. Megszórjuk a lisztet és keverés közben hagyjuk kissé megpirulni a lisztet.

Hozzáöntjük a tejszínt és 1-2 perc alatt összefőzzük.

Beleöntjük a párolt brokkolit és a tésztát.

A végén hozzáadjuk a reszelt sajtot és összekeverjük.