A mi kedvenceink

Lúdgége az unokáknak is

Én mindegyik tésztánkat nagyon szeretem, mind valahol a „saját gyerekem” is. Sok munka van benne, sok próbafőzés, míg ilyenre formáltuk. Mind közül mégis talán a lúdgége áll a legközelebb a szívemhez, talán mert ezzel kezdtük annak idején, és erről vagyunk ismertek, ilyet, és a klasszikus cérnametéltet csak mi készítjük, gondosan odafigyelve még a tészta falának a vastagságára is. Mégis az a legnagyobb elismerés, amikor az unokák felhívnak a hétvége előtt, hogy „Mama, ugye, olyan csavaros tésztát teszel a levesbe?”

Ica Mama

Bele egyenesen a szószba

Az utóbbi időben én átálltam a ma már külföldön egyre elterjedtebb főzési módra, nevezetesen, hogy a tésztát nem külön főzöm meg. Egész egyszerűen több lével készítem a szószt, és abban fő meg a tészta is. Ez nemcsak egyszerűbb, de sokkal jobban benne maradnak az ételben az ízek és a tápanyagok is.

Szilvia

Gyufatészta a karácsonyi halászlében

Sejthető, hogy a családunkban minden a tészta körül forog még az ünnepi vacsoraasztalnál is. De én nem bánom, ilyen egy családi vállalkozás! Pláne megbocsátó vagyok, amikor a kedvenceim kerülnek az asztalra. Az egyik ilyen a karácsonyi halászlé, ami számomra elképzelhetetlen a gyufatésztánk nélkül.

Zsolt

4 tojásos kagyló

Ezt a tésztafajtát a galuska jellege miatt vásárolom rendszeresen, mert a mai rohanó világban leegyszerűsíti a háziasszonyok életét. A pörköltszaft jól körbejárja a tésztát. Akár húsos, akár zöldséges ragukhoz is tökéletesen illik, de a családom tésztasalátának is nagyon szereti. További kedvenceim még a tavaszi zöldséglevesek nélkülözhetetlen hozzávalója az eperszalag és az eperlevél.

Csilla

4 tojásos Lasagne

Az unokám miatt lett az az olaszos, (de ma már a magyar konyhában is egyre népszerűbb és elterjedtebb) nem mindennapi tésztafajta a kedvencem. Mikor látogatóba jön hozzánk, nem is kérdés mivel várjam Őt. Gyümölcsökkel, desszertként is jól megállja a helyét.

A csigatészta a ragulevesek, a cérnametélt az ünnepi húslevesek elmaradhatatlan tésztája a családi asztalon.

Irén

4 tojásos tarhonya

A régi idők hagyományos konyhájának alapvető étele a tarhonya, mind levesnek, egytálételnek, vagy akár köretnek is. Gyorsan elkészül, laktató. Az íze pedig még ma is ugyanolyan, mint amilyet nagyanyáink készítettek fáradságos munkával. Ugyanilyen nagy kedvencem még a nagykocka, amely lebbencslevesnek, ill a tarhonyához hasonlóan egytálételnek is kitűnő.

Mária

A mi családunk kedvelt tésztája a 8 tojásos nagykocka, amelyből hagyományos túrós tésztát szoktunk készíteni, pirított császárszalonnával. De ki próbáltuk 4 tojásos fodros kockával is, ha lehet a 6 éves fiamnál még nagyobb sikert aratott.

4 tojásos fodros metéltből a múlt héten grízes tésztát csináltunk, siker volt! Kedveljük a 4 tojásos spagetti tésztát, bolognai spagetti formájában, ételeink kedvencei között szerepel. És akkor még nem említettem a fokhagymás, csirkés tejszínes penne tésztát…

Erika

Fitten és egészségesen Négy évszak durum termékeket fogyasztom. Minden ami jó!

Zsolt

Nincs nyár bográcsozás nélkül, melynek elengedhetetlen része a pásztortarhonya. Nálam csakis a 4 tojásos Pirított Tarhonya jöhet szóba, ahol nem kell előpirítani, nem kell plusz edényt használni, időt pazarolni – egyszerű, ízletes, gyors és nagyon hagyományos.

Karolina

A paradicsomleves talán mindenkinek a gyermekkorát idézi vissza, kinek a cukrozott menzás, kinek a nagyi által készített
utánozhatatlan ízvilágú, de bármelyik is jutott a tányérunkba, gyorsan kanalaztuk le a levét, hogy az alján maradt betűtésztából ki tudjuk rakni, éppen aktuális mondanivalónkat. Talán a generáció váltás miatt e kétféle leves helyett a trendi, olasz paradicsomleves avanzsálódott az étrendünkbe, de a lényeget a mai napig a tányér alján találod …. ?

Péter

Az Izsáki Gyerektészta állatfiguráival minden falat egy nagy kaland és minden étel egy mesebeli történet.

Roland

Generációkon át

Izsáki Házitészta bemutatófilm

Írjon nekünk!

Cím: 6070 Izsák, Gyulai Pál utca 8.
Telefonszám: +36 76 374 170
GPS: É: 46.8036869 - K: 19.3648479
www.facebook.com/izsakiteszta/
E-mail: info@izsakiteszta.hu

Családi harmónia kedvéért! Hogy mindenki bírja cérnával! - Izsáki Házitészta, Generációkon át!

Bővebben