A mi kedvenceink

Lúdgége az unokáknak is

Én mindegyik tésztánkat nagyon szeretem, mind valahol a „saját gyerekem” is. Sok munka van benne, sok próbafőzés, míg ilyenre formáltuk. Mind közül mégis talán a lúdgége áll a legközelebb a szívemhez, talán mert ezzel kezdtük annak idején, és erről vagyunk ismertek, ilyet, és a klasszikus cérnametéltet csak mi készítjük, gondosan odafigyelve még a tészta falának a vastagságára is. Mégis az a legnagyobb elismerés, amikor az unokák felhívnak a hétvége előtt, hogy „Mama, ugye, olyan csavaros tésztát teszel a levesbe?”

Ica Mama

Bele egyenesen a szószba

Az utóbbi időben én átálltam a ma már külföldön egyre elterjedtebb főzési módra, nevezetesen, hogy a tésztát nem külön főzöm meg. Egész egyszerűen több lével készítem a szószt, és abban fő meg a tészta is. Ez nemcsak egyszerűbb, e sokkal jobban benne maradnak az ételben az ízek és a tápanyagok is.

Szilvia

Gyufatészta a karácsonyi halászlében

Sejthető, hogy a családunkban minden a tészta körül forog még az ünnepi vacsoraasztalnál is. De én nem bánom, ilyen egy családi vállalkozás! Pláne megbocsátó vagyok, amikor a kedvenceim kerülnek az asztalra. Az egyik ilyen a karácsonyi halászlé, ami számomra elképzelhetetlen a gyufatésztánk nélkül.

Zsolt

Generációkon át

Izsáki Házitészta bemutatófilm

Írjon nekünk!

Cím: 6070 Izsák, Gyulai Pál utca 8.
Telefonszám: +36 76 374 170
Fax: +36 76 569 053
GPS: É: 46.8036869 - K: 19.3648479
www.facebook.com/izsakiteszta/
E-mail: info@izsakiteszta.hu