Újdonságok

Gyerektészta

Az Izsáki Házitészta Kft. ajánlata az új generációnak is!

Tésztáinkat kiváló lisztből és frissen tört tojásból szigorú élelmiszerbiztonsági előírások mellett készítjük a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Legyen tápláló és szórakoztató a közös étkezés! Izgalmas történetek alapjául is szolgálhat az állatos figurákat tartalmazó tésztacsomag, ami a közös főzés közben és az étkezéskor folytatódhat. Ha az étkezés után, a szieszta alatt valóban pihenni szeretnétek, akkor nyomtassátok ki a színezőket és foglalkoztató lapjainkat, és máris kezdődhet a móka!

Figyeljétek oldalainkat további meglepetésekért, vegyetek részt játékainkban!

Köszönjük!
Üdvözlettel az Izsáki Házitészta csapata

Letölthető gyerek foglalkoztatók >>

Erős Pistás csipetke

Az Izsáki Erős Pistás csipetke egy klasszikus levesbetét és talán a legkedveltebb paprika készítmény fúziójából született termékünk. Különlegessége, hogy darált paprikát tartalmaz, így a termék íze mellett annak esztétikai értéke is szerepet kap. Ízével és színével is hódít. A bogrács szezon sztárja. Valóban csíp! A gulyáslevesbe vagy egy lecsóba belefőzve ízesítéskor számolni kell a csípősséggel. Külön kifőzve köretként is alkalmazható, így a csípősséget szelídíthetjük. Az Izsáki tésztákra jellemzően állagát sokáig és jól megőrzi.

Izsáki Erős Pistás Csipetke

Durumtészta, Iszáki recept szerint

Újdonság a kínálatunkban a durumtészta, amelyet egyre nagyobb mennyiségben és szélesedő választékban kínálunk vevőink nagy megelégedésére. De miért is érdemes megkóstolni?
Azon kívül, hogy finom és nem terheli túlzottan a szervezetet, mert könnyebben emészthető, íme, néhány jó tulajdonsága. kínitt a durum liszt értékeiről kell beszélni, lassabb felszívódás, keményebb harapási érzés, modern konyha formátumai, gyors elkészítés, színes- látványos recept variációk, természetes szárított zöldségek hozzáadása…..
A durumbúzát más néven keményszemű búzának is nevezik. Első ránézésre nem sokban különbözik a közönséges búzától. Miért érdemes mégis a durumlisztből készült ételek mellett letenni a voksunkat?
A durumbúza a hagyományos búzával ellentétben az emésztést segítő rostokban, értékes A, B és E-vitaminban és ásványi anyagokban is gazdag, valamint fehérjetartalma is magasabb. Utóbbi tulajdonságának köszönhető, hogy a durumlisztből készült tészták eredendően rugalmasak – ezért használják előszeretettel az olaszok is, hagyományos száraztésztáik elkészítéséhez.
A durumbúzában lévő keményítő szerkezeténél fogva lassan bomlik le, ezért nem emeli ugrásszerűen a vércukorszintet, így cukorbetegek diétájába is beilleszthető. Magas fehérjetartalmú, állagát és ragacsosságát a lisztben rejlő protein artalom szabályozza, ez alkotja erős gluténhálóját. Kiváló főtt tészták készíthetők belőle csupán víz hozzáadásával, tojás hozzáadása nélkül. Borostyános színéért a lisztben lévő sárga pigmentek (carotenoids) felelősek.
Gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint magas koncentrátumban tartalmaz aminosavakat. A,B,E vitaminokból is többet tartalmaz, mint a hagyományos búza.
Ugye sikerült hozzá kedvet csinálnunk?
Idén az 500 grammos kiszerelés mellett már 250 grammos kiszerelésben is kínálunk durumtésztát, amely épp praktikus mennyiség egy kétfős vacsorához.
Próbálja ki

Pirított tarhonya

Késésben van és gyorsan szeretne valami finomat? Válassza a pirított tarhonyát, amellyel még azt a 10 percet is meg tudja spórolni, ameddig a pirítás tartana. Csak megpirít egy kis hagymát, majd mehet bele a tarhonya, és egy kis hevítés után már fel is öntheti.
Kifejezetten a háziasszonyok segítésére gondoltuk tovább ezt a termékünket, hogy megkönnyítsük számukra a hétköznapokat. Legyen szó akár levesbetétről, akár köretről vagy valamilyen egytálételről, a tarhonya mindig tarol. Ráadásul igazi magyaros ételről beszélünk, amellyel gasztronómiai hagyományainkat is megőrizzük.

Írjon nekünk!

Cím: 6070 Izsák, Gyulai Pál utca 8.
Telefonszám: +36 76 374 170
GPS: É: 46.8036869 - K: 19.3648479
www.facebook.com/izsakiteszta/
E-mail: info@izsakiteszta.hu