Újdonságok

Csípős csipetke

2018-ban debütált egyik legújabb családtagunk, a csípős csipetke, melyet máris sokan megszerettek. Sokféleképpen felhasználható, és csípősségét egy kis fortéllyal aszerint szabályozhatjuk, hogy az asztaltársaságnak milyen az ízlése. Persze a főzés attól is függ, hogy milyen ételbe szánjuk.
Segítségképpen, a többi termékünkhöz hasonlóan a tasakon ennél is feltüntettük a tésztafőzési javaslatainkat, és itt külön felhívjuk a figyelmet rá, hogy eldönthető: külön adom a készételhez kifőtt állapotban, vagy a főzés vége felé eleve az ételbe főzzük bele.
Hagyományosan, de csípősen
Ha mindenki szereti a csípős ízeket, az étel – például egy ízletes gulyásleves – elkészülte előtt 15-20 perccel tegyük bele a csipetkéket, és benne főzzük készre. Így az ízekbenne maradnak a csipetkében. Eleve érdemes figyelni rá, hogy ennyivel is sűrűbb lesz a végeredmény, azaz bő lével főzzünk, és előzetesen semmiképpen se adjunk hozzá csípőset. Minél több folyadékot, illetve egyéb hozzávalót használunk, a csipetke csípős íze annál kevésbé lesz intenzív.
Csak a pikánssága kedvéért
Ha kevésbé vagyunk chilirajongók, inkább főzzük ki külön a tésztát a tasakon lévő javaslat szerint. Első alkalommal mindenképpen, utána aztán lehet továbbkísérletezni. Ha külön főzzük, akkor a csípősségének a nagy része a főzőlében marad, és csak egy enyhe, kellemes pikáns utóízt fogunk érezni, miután hozzáadtuk a készre főtt ételhez.

Durumtészta, Iszáki recept szerint

Újdonság a kínálatunkban a durumtészta, amelyet egyre nagyobb mennyiségben és szélesedő választékban kínálunk vevőink nagy megelégedésére. De miért is érdemes megkóstolni?
Azon kívül, hogy finom és nem terheli túlzottan a szervezetet, mert könnyebben emészthető, íme, néhány jó tulajdonsága. kínitt a durum liszt értékeiről kell beszélni, lassabb felszívódás, keményebb harapási érzés, modern konyha formátumai, gyors elkészítés, színes- látványos recept variációk, természetes szárított zöldségek hozzáadása…..
A durumbúzát más néven keményszemű búzának is nevezik. Első ránézésre nem sokban különbözik a közönséges búzától. Miért érdemes mégis a durumlisztből készült ételek mellett letenni a voksunkat?
A durumbúza a hagyományos búzával ellentétben az emésztést segítő rostokban, értékes A, B és E-vitaminban és ásványi anyagokban is gazdag, valamint fehérjetartalma is magasabb. Utóbbi tulajdonságának köszönhető, hogy a durumlisztből készült tészták eredendően rugalmasak – ezért használják előszeretettel az olaszok is, hagyományos száraztésztáik elkészítéséhez.
A durumbúzában lévő keményítő szerkezeténél fogva lassan bomlik le, ezért nem emeli ugrásszerűen a vércukorszintet, így cukorbetegek diétájába is beilleszthető. Magas fehérjetartalmú, állagát és ragacsosságát a lisztben rejlő protein artalom szabályozza, ez alkotja erős gluténhálóját. Kiváló főtt tészták készíthetők belőle csupán víz hozzáadásával, tojás hozzáadása nélkül. Borostyános színéért a lisztben lévő sárga pigmentek (carotenoids) felelősek.
Gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, valamint magas koncentrátumban tartalmaz aminosavakat. A,B,E vitaminokból is többet tartalmaz, mint a hagyományos búza.
Ugye sikerült hozzá kedvet csinálnunk?
Idén az 500 grammos kiszerelés mellett már 250 grammos kiszerelésben is kínálunk durumtésztát, amely épp praktikus mennyiség egy kétfős vacsorához.
Próbálja ki

Pirított tarhonya

Késésben van és gyorsan szeretne valami finomat? Válassza a pirított tarhonyát, amellyel még azt a 10 percet is meg tudja spórolni, ameddig a pirítás tartana. Csak megpirít egy kis hagymát, majd mehet bele a tarhonya, és egy kis hevítés után már fel is öntheti.
Kifejezetten a háziasszonyok segítésére gondoltuk tovább ezt a termékünket, hogy megkönnyítsük számukra a hétköznapokat. Legyen szó akár levesbetétről, akár köretről vagy valamilyen egytálételről, a tarhonya mindig tarol. Ráadásul igazi magyaros ételről beszélünk, amellyel gasztronómiai hagyományainkat is megőrizzük.

Írjon nekünk!

Cím: 6070 Izsák, Gyulai Pál utca 8.
Telefonszám: +36 76 374 170
Fax: +36 76 569 053
GPS: É: 46.8036869 - K: 19.3648479
www.facebook.com/izsakiteszta/
E-mail: info@izsakiteszta.hu