Hozzávalók 4 főre:

  • ½ csomag Izsáki penne
  • 1 db kaliforniai paprika
  • ½ db lilahagyma
  • 10 db koktélparadicsom
  • ½ üveg olívabogyó
  • 200 g mini mozzarella
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 ek balzsamecet

A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

A paprikát és paradicsomot megmossuk, felaprítjuk.

A lilahagymát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.

Az olívabogyót lecsöpögtetjük és kis karikákra szeljük.

A mini mozzarelláról leöntjük a levet és tetszőleges méretűre szeleteljük.

Egy nagy tálban összekeverünk minden hozzávalót, majd leöntjük az olajjal, balzsamecettel és sózzuk ízlés szerint. Alaposan összeforgatjuk. Legalább egy fél órára hűtőbe tesszük tálalás előtt.