Hozzávalók 2 főre:

  • 250 g barna csiperke
  • 250 g laskagomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 ek liszt
  • 4 ek tejföl
  • só, bors
  • ½ csomag Izsáki gyufatészta

A gombákat és a vöröshagymát megtisztítjuk. A gombát felszeleteljük, a hagymát apró kockára vágjuk.

Olajat hevítünk a lábasban és megpirítjuk rajta a hagymát. Ha megpirult, akkor lehúzzuk a tűzről a lábast és rászórjuk a pirospaprikát. Majd hozzáadjuk a gombát és visszatesszük a tűzre. Pár percig kevergetve pirítjuk.

Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és lefedve puhára főzzük.

Egy tálkába kimerünk 2 merőkenál levet a gombapaprikásból, hozzáadjuk a lisztet és tejfölt. Csomómentesre keverjük, majd ezzel sűrítjük be a gombapaprikást. Pár percig kevergetve főzzük.
A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, leszűrjük és hozzákeverjük a gombához.

Tálalásnál meglocsolhatjuk még tejföllel.