Hozzávalók 2 főre:
- 250 g barna csiperke
- 250 g laskagomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek liszt
- 4 ek tejföl
- só, bors
- ½ csomag Izsáki gyufatészta
A gombákat és a vöröshagymát megtisztítjuk. A gombát felszeleteljük, a hagymát apró kockára vágjuk.
Olajat hevítünk a lábasban és megpirítjuk rajta a hagymát. Ha megpirult, akkor lehúzzuk a tűzről a lábast és rászórjuk a pirospaprikát. Majd hozzáadjuk a gombát és visszatesszük a tűzre. Pár percig kevergetve pirítjuk.
Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk és lefedve puhára főzzük.
Egy tálkába kimerünk 2 merőkenál levet a gombapaprikásból, hozzáadjuk a lisztet és tejfölt. Csomómentesre keverjük, majd ezzel sűrítjük be a gombapaprikást. Pár percig kevergetve főzzük.
A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, leszűrjük és hozzákeverjük a gombához.
Tálalásnál meglocsolhatjuk még tejföllel.
Legutóbbi hozzászólások