Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 csomag réteslap
  • 500 g túró
  • 1 citrom
  • 3 tojás
  • 150 g cukor
  • 1 csomag Izsáki cérnametélt
  • 300 g fagyasztott meggy
  • 50 ml étolaj

A csomagon leírtak alapján megfőzzük a cérnametéltet. Leszűrjük, hagyjuk picit kihűlni.
Egy villával összekeverjük a túrót, 2 tojást, 50 g cukrot, belereszeljük a citrom héját. A kihűlt cérnametéltet összekeverjük a túróval.
A réteslapokat szétszedjük, megkenjük olajos tojássárgájával, majd egy másik réteslapot tapasztunk rá. Négyzeteket vágunk, majd kiolajazott muffinformába tesszük őket.

A réteslapokat megtöltjük a túrós töltelékkel. Miután az összes formát megtöltöttük, 180 fokos sütőbe tesszük, körülbelül 10 perc alatt aranybarnára sütjük a kosárkákat.

Egy edényben beletesszük a fagyasztott meggyet, majd raöntjük a maradék cukrot. Puhára főzzük a meggyet. A végén kevés ideig turmixoljuk, hogy még darabos maradjon a gyümölcs szószunk.

Tálalásnál a kosárkák tetejére kevés gyümölcs szószt teszünk.