Bemutatkozás

Ahol érték a hagyomány

Izsákon csak ránéznek a nyers tésztára és máris tudják, abból mit lehet kihozni. Családi manufaktúra lévén, ha támad egy ötletük, kikísérletezik: 30 kilogrammot meggyúrnak belőle, lefőzik, tökéletesítik. Mindeközben mára már 70 alkalmazottat foglalkoztatnak, 7 országba exportálnak.
A Kecskeméttől 25 kilométerre működő cég egyike azoknak a sikertörténeteknek, amelyeket az ember szívesen hallgat, mert hitet ad neki.
A családi vállalkozás 1990-ben alakult, az első tarhonyákat szó szerint egy családi ház pincéjében gyúrták és szárították. Juhász Sándor és felesége, Juhász Sándorné Ica mama mertek nagyot álmodni, és nem azzal foglalkoztak, meg lehet-e csinálni, hanem egyszerűen csak döntöttek és belevágtak.
Az első szállítmányokat saját személyautójukkal vitték ki, de valószínűleg finomak is lehettek, mert a megrendelések csak úgy dőltek. Ezzel együtt bővült a cég is. Megvették az első telephelyet a Gyulai Pál utcában, amit néhány év múlva a közeli Kiskunszállási üzem elindítása követett. Később aztán, amikor 2005-ben már akkorák lettek, hogy egyéni vállalkozóból kft., Juhászné Száraztésztájából pedig Izsáki Házitészta Kft. lett, egy újabb merész lépéssel összevonták energiáikat, és felépítették a mai napig a cég székhelyéül szolgáló, Gyulai Pál utcai modern üzemet, mely iroda és raktár is egyben.
Ezen kívül csak a legelső üzem maradt meg a közelben, ma is ott készül a legendás, egyesével pödört és 80 fokos páratartalomban előállított lúdgége tészta.

Juhász Sándor és Juhász Sándorné

Ahogyan változnak az igények, úgy újulnak meg ők is fokozatosan. A hagyományos termékek mellett, mint a csak náluk készülő lúdgége, cérnametélt vagy kézzel tépett csusza, megjelentek olyan újdonságok is, mint a csípős csipetke, a pirított tarhonya, a rovásírás betűtészta, vagy a négyszínű durum. Változnak a kiszerelések is. Hogy ne engedjék el a vásárló kezét, feltüntetik a főzési instrukciókat, sőt néhány extra tippet is adnak, hogy teljes legyen a siker. Egyfajta gondoskodás ez, amely a vállalkozás egészét is jellemzi. Mert náluk a minőség nem csupán egy jól csengő, üres frázis. Valamennyien komolyan veszik, hogy régióbeli alapanyagokból minél jobb, táplálóbb, kifogástalan termék kerüljön az asztalra.
Az Izsáki Házitészta Kft. ma a 6. legnagyobb a piacon. Bár a bevételeket, forgalmat, termelékenységet tekintve létezik náluk hatékonyabb tésztagyártó, az ő hitvallásuk, hogy megmaradnak a hagyományok, a tradicionális receptúrák mellett, és ragaszkodnak a manufakturális méretekhez és a házitészta jelleghez, annak minden technológiai, minőségbeli és emberi vonatkozásával együtt.
Mert ebben látják továbbélni azt az értéket, amelyet képviselnek, amelyben hisznek, és amelyhez generációkon át hűek maradtak.

5 érv a tészta mellett

  • Néhány perc alatt elkészül

  • Végtelen számú variációja létezik

  • Könnyen emészthető

  • Tartalmazza az élettani szempontból is elengedhetetlen tápanyagokat

  • Finom 🙂

év

alkalmazott

család megélhetése

Generációkon át

Izsáki Házitészta bemutatófilm

Írjon nekünk!

Cím: 6070 Izsák, Gyulai Pál utca 8.
Telefonszám: +36 76 374 170
GPS: É: 46.8036869 - K: 19.3648479
www.facebook.com/izsakiteszta/
E-mail: info@izsakiteszta.hu

Családi harmónia kedvéért! Hogy mindenki bírja cérnával! - Izsáki Házitészta, Generációkon át!

Bővebben