Diós-barackos rakott csusza
Hozzávalók 2 főre:
- 125 gramm Izsáki Házitészta Csusza
- 2 db tojás
- 125 gramm túró
- 80 g darált dió
- 2 ek cukor
- 2-3 db barack
- só
A csuszatésztát sós, lobogó vízben kifőzzük a csomagoláson írtak szerint, majd leszűrjük.
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját összekeverjük a túróval és cukorral, majd hozzáforgatjuk a leszűrt tésztát.
Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
A barackokat kimagozzuk és felszeleteljük.
Egy hőálló tálba a tészta felét elegyengetjük, megszórjuk a darált dióval és ráhelyezzük a szeletelt barack felét is. Ezt a rétegzést addig végezzük, míg van hozzávalónk.
175 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Legutóbbi hozzászólások