Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs Izsáki Gyerektészta
- 225 g sütőtök püré
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 ek vaj
- 160 ml tejszín
- 45 g reszelt parmezán vagy trappista
- só
A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük és leszűrjük. A tészta főzővizéből félreteszünk 1 dl-t.
A sütőtököt meghámozzuk, a magvait kiszedjük és felkockázzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, akkor késes mixerbe tesszük, hozzáöntjük a tészta főzővizét és krémesre dolgozzuk.
Egy fokhagymát megtisztítunk és egy gerezdet apróra vágunk.
Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk és rádobjuk a fokhagymát. Kevergetve picit megpirítjuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajtot is. Végül hozzákeverjük a sütőtök pürét is.
Ha egynemű masszát kaptunk, akkor beleöntjük a leszűrt tésztát is és alaposan összekeverjük.
Legutóbbi hozzászólások