Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs Izsáki Gyerektészta
  • 225 g sütőtök püré
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 ek vaj
  • 160 ml tejszín
  • 45 g reszelt parmezán vagy trappista

A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük és leszűrjük. A tészta főzővizéből félreteszünk 1 dl-t.

A sütőtököt meghámozzuk, a magvait kiszedjük és felkockázzuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük és 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, akkor késes mixerbe tesszük, hozzáöntjük a tészta főzővizét és krémesre dolgozzuk.

Egy fokhagymát megtisztítunk és egy gerezdet apróra vágunk.

Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk és rádobjuk a fokhagymát. Kevergetve picit megpirítjuk. Hozzáadjuk a tejszínt és a reszelt sajtot is. Végül hozzákeverjük a sütőtök pürét is.

Ha egynemű masszát kaptunk, akkor beleöntjük a leszűrt tésztát is és alaposan összekeverjük.