Hozzávalók 2 főre:

  • ½ csomag Izsáki Taréjoscső
  • 150 g füstölt, főtt sonka
  • 1 csészényi zöldborsó (lehet fagyasztott)
  • 200 ml főzőtejszín
  • 4 marék bébispenót
  • 2 ek olaj
  • só, bors
  • parmezán ízlés szerint

A tésztát a csomagoláson írtak szerint sós, lobogó vízben kifőzzük majd leszűrjük.

A sonkát felkockázzuk, majd az olajon egy serpenyőben lepirítjuk. Amikor megpirult, akkor hozzáadjuk a zöldborsót és felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. A végén hozzáadjuk a spenótot és a tejszínt is. 1-2 perc alatt összefőzzük.

A raguba beleforgatjuk a tésztát és tálalásnál ízlés szerint parmezánt reszelünk rá.