Hozzávalók:
- ½ tasak Izsáki csípős csipetke
- 600 g füstölt tarja
- 3 l víz
- 1 szál kolbász
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 250 g bab beáztatva
- 2 db babérlevél
- só, bors
- 1 kk fűszerpaprika
- 50 g tejföl
- 1 ek liszt
- petrezselyem
- 2 ek olaj
A füstölt tarját puhára főzzük a vízben, majd félretesszük. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd egy edényben olajat hevítünk és lepirítjuk. A fokhagymát szintén megpucoljuk, apróra vágjuk majd és belerakjuk az edénybe. Aranybarnára pirítjuk a hagymákat. A kolbászt karikára vágjuk, majd szintén az edénybe tesszük, és a hagymákkal együtt kisütjük a zsírját.
A répákat megpucoljuk, felkarikára vágjuk, majd a babbal együtt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Fűszerezzük, felöntjük a füstölt hús főzőlevével. A főtt húst felkockázzuk, majd belerakjuk a levesbe. belefőzzük az Izsáki csípős csipetkét. Miután minden megfőtt behabarjuk a levest. A lisztet, vizet tejfölt összekeverjük, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez öntjük. Egyet forralunk rajta, majd lekapcsoljuk a lángot.
Tálalásnál frissen vágott petrezselyemmel díszítjük.
Legutóbbi hozzászólások