Hozzávalók:

  • ½ tasak Izsáki csípős csipetke
  • 600 g füstölt tarja
  • 3 l víz
  • 1 szál kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 250 g bab beáztatva
  • 2 db babérlevél
  • só, bors
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 50 g tejföl
  • 1 ek liszt
  • petrezselyem
  • 2 ek olaj

A füstölt tarját puhára főzzük a vízben, majd félretesszük. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd egy edényben olajat hevítünk és lepirítjuk. A fokhagymát szintén megpucoljuk, apróra vágjuk majd és belerakjuk az edénybe. Aranybarnára pirítjuk a hagymákat. A kolbászt karikára vágjuk, majd szintén az edénybe tesszük, és a hagymákkal együtt kisütjük a zsírját.

A répákat megpucoljuk, felkarikára vágjuk, majd a babbal együtt hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Fűszerezzük, felöntjük a füstölt hús főzőlevével. A főtt húst felkockázzuk, majd belerakjuk a levesbe. belefőzzük az Izsáki csípős csipetkét. Miután minden megfőtt behabarjuk a levest. A lisztet, vizet tejfölt összekeverjük, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez öntjük. Egyet forralunk rajta, majd lekapcsoljuk a lángot.

Tálalásnál frissen vágott petrezselyemmel díszítjük.