Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 500 g pulykamell filé
  • 3 ek olaj
  • só, bors
  • babérlevél, kapor
  • 100 ml tejszín
  • 100 g Izsáki Lúdgége tészta

A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk.

A zöldségeket megpucoljuk, a répákat felkarikázzuk, a karalábét apró kockára vágjuk.

A pulykamell filét felkockázzuk.

Olajat hevítünk egy fazékban, megpirítjuk rajta a vöröshagymát, majd rádobjuk a húst is, és körbepirítjuk.

Hozzáadjuk a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, babérleveket dobunk hozzá. Amikor már minden megpuhult, akkor belefőzzük a tésztát is.

Legvégén hozzáöntjük a tejszínt, hagyjuk egyszer felrottyanni. Tálalásnál friss kaporral ízesítjük.