Mi készül a bográcsban?

Halászléfőző sikerek – eredmények

Kiemelt halfőző versenyek

  1. Kárpát-medencei halászléfőző Magyar bajnokság 2016 Balatonszárszó
  2. Kárpát-medencei halászléfőző Magyar bajnokság 2022 Kiskőszeg -HR
  3. MA-HAL   Országos halfőző verseny – I. helyezés, Zalaegerszeg ( dunai jellegű )

Magyar országos bajnok 2022

  1. MA-HAL   Országos halfőző verseny – I. helyezés, Zalaegerszeg  ( egyéb halétel )
  2. MA-HAL   Országos halfőző verseny, Zalaegerszeg – Ízek DÍJA- Örökös vándordíj
  3. Horvát Országos bajnokság I. helyezés , HR.- Pélmonostor 2022
  4. Baja város Halászléfőző bajnoka cím 2022 – Különdíj
  5. Baja város Halászléfőző bajnoka cím 2019 – az év bajnoka
  6. MA-HAL 45. Országos halfőző verseny – Ráckeve 2019, arany fokozat
  7. Horvát országos bajnokság II. helyezés – HR. – Pélmonostor 2021
  8. Első Magyar Fehérasztal Lovagrend 2020 Balatonszárszó , I. helyezés

Többi halfőző sikerek

  1. Félúton fesztivál 2023 Kiskunhalas –Bajai jellegű halászlé I. helyezés
  2. Félúton fesztivál 2023 Kiskunhalas –Egyéb halászlé I. helyezés
  3. Félúton fesztivál 2023 Kiskunhalas- Legjobb halászlé vándorserleg
  4. Baja város Halászléfőző bajnoka cím 2022 II. helyezés
  5. Kiskunhalas – Félúton fesztivál 2022 I. helyezés
  6. Gemenc nemzetközi halászléfőző verseny III. helyezés 2022
  7. Nagybodolla -2022 HR, örökös bajnoki cím ( 2022,2021,2019,2018)
  8. Nemzetközi Halászléfőző verseny I. helyezés, HR.- Kiskőszeg 2022
  9. Luc- 2021 -HR I. helyezés
  10. Nagybodolla – 2021 HR, I. helyezés
  11. Szentlászló 2021 – HR , I. helyezés
  12. Baja város Halászléfőző bajnoka cím 2021 – III. helyezés
  13. Kopácsi Halásznapok 2019 , HR II. helyezés
  14. Drávamenti Nemzetközi halászléfőző verseny, I. helyezés, Barcs 2022
  15. Drávamenti Nemzetközi halászléfőző verseny , II. helyezés, Barcs 2022
  1. Balatonszárszó 2019, II. helyezés
  2. Balatonszárszó 2019, különdíj
  3. Nagybodolla -2019 HR, I. helyezés
  4. Baja város Halászléfőző bajnoka cím 2019 – II. helyezés
  5. Nagybodolla -2019 HR, I. helyezés
  6. Kopácsi Halásznapok 2018, HR I. helyezés
  7. Balatonszárszó 2018, I. helyezés
  8. Balatonszárszó 2018, különdíj
  9. Nagybodolla -2018 HR, I. helyezés
  10. Kopácsi Halásznapok 2017, HR I. helyezés
  11. Drávamenti Nemzetközi halászléfőző verseny II. helyezés, Barcs 2019
  12. Bellye HR- 2017, I. helyezés
  13. Balatonszárszó 2017 , II. helyezés
  14. Horvát országos bajnokság 2016 , HR.- Eszék, különdíj
  15. Baranya megye bajnoka 2015, I. helyezés –HR.- Pélmonostor, év bajnoka cím
  16. Várdaróci halfőző HR- 2015,  I. helyezés
  17. Nemzetkőzi halfesztivál 2013 HR- I. helyezés, Laskó 2013
  18. Hal a bográcsban 2012 – III. helyezés, HR.- Laskó 2021

Receptek

Halászlé

Hozzáválók

  • Induljunk ki 3 kg halból
  • 3,9 liter víz
  • 10 dkg őrölt paprika
    (erő ízlés szerint)
  • 30 dkg hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 csöves paprika

A friss halat a főzés előtt 2-3 órával megtisztítjuk, utána beirdaljuk 0,5-1 cm-es vágásokkal.
A tisztított halat 2-3 cm-es darabokra vágjuk, utána mindenhol oldalról besózzuk.

A hagymát apróra vágjuk, hozzátesszük az apróra vágott csöves paprikát, kettő gerezd fokhagymát és a közepes paradicsomot feldarabolva. Ezután a bográcsba kimérjük a halászléhez szükséges vízmennyiséget. A vízbe tesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, csöves paprikát, paradicsomszeleteket, halszeleteket és forrásnál hozzáadjuk az őrölt piros paprikát. Ezt követően a forrás kezdetétől számított 30 percig intenzíven forraljuk.
Vigyázni kell arra, hogy a paprika ne tapadjon a bogrács szélére, mert könnyen megég és a halászlé keserű lesz.Annyira kell forralni, hogy folyamatosan hab alatt forrjon a lé.

Szabadtéri főzéshez, bográcsozáshoz

Ajánlatunk a nyári időszakra

Izsáki 8 tojásos

LEBBENCS 200g
EPERLEVÉL 200g
NAGYKOCKA 200g
TARHONYA 200g
EPERSZALAG 200g
CSIPETKE 200g
CSIPKÉS CSUSZA 200g

Izsáki 4 tojásos

ERŐS PISTÁS CSIPETKE 200g
PIRÍTOTT TARHONYA 200g
GYUFAMETÉLT 300g
TARHONYA 500g

Családi harmónia kedvéért! Hogy mindenki bírja cérnával! - Izsáki Házitészta, Generációkon át!

Bővebben