Mi készül a bográcsban?
Halászléfőző sikerek – eredmények
Kiemelt halfőző versenyek
- Kárpát-medencei halászléfőző Magyar bajnokság 2016 Balatonszárszó
- Kárpát-medencei halászléfőző Magyar bajnokság 2022 Kiskőszeg -HR
- MA-HAL Országos halfőző verseny – I. helyezés, Zalaegerszeg ( dunai jellegű )
Magyar országos bajnok 2022
- MA-HAL Országos halfőző verseny – I. helyezés, Zalaegerszeg ( egyéb halétel )
- MA-HAL Országos halfőző verseny, Zalaegerszeg – Ízek DÍJA- Örökös vándordíj
- Horvát Országos bajnokság I. helyezés , HR.- Pélmonostor 2022
- Baja város Halászléfőző bajnoka cím 2022 – Különdíj
- Baja város Halászléfőző bajnoka cím 2019 – az év bajnoka
- MA-HAL 45. Országos halfőző verseny – Ráckeve 2019, arany fokozat
- Horvát országos bajnokság II. helyezés – HR. – Pélmonostor 2021
- Első Magyar Fehérasztal Lovagrend 2020 Balatonszárszó , I. helyezés


Többi halfőző sikerek
- Félúton fesztivál 2023 Kiskunhalas –Bajai jellegű halászlé I. helyezés
- Félúton fesztivál 2023 Kiskunhalas –Egyéb halászlé I. helyezés
- Félúton fesztivál 2023 Kiskunhalas- Legjobb halászlé vándorserleg
- Baja város Halászléfőző bajnoka cím 2022 II. helyezés
- Kiskunhalas – Félúton fesztivál 2022 I. helyezés
- Gemenc nemzetközi halászléfőző verseny III. helyezés 2022
- Nagybodolla -2022 HR, örökös bajnoki cím ( 2022,2021,2019,2018)
- Nemzetközi Halászléfőző verseny I. helyezés, HR.- Kiskőszeg 2022
- Luc- 2021 -HR I. helyezés
- Nagybodolla – 2021 HR, I. helyezés
- Szentlászló 2021 – HR , I. helyezés
- Baja város Halászléfőző bajnoka cím 2021 – III. helyezés
- Kopácsi Halásznapok 2019 , HR II. helyezés
- Drávamenti Nemzetközi halászléfőző verseny, I. helyezés, Barcs 2022
- Drávamenti Nemzetközi halászléfőző verseny , II. helyezés, Barcs 2022
- Balatonszárszó 2019, II. helyezés
- Balatonszárszó 2019, különdíj
- Nagybodolla -2019 HR, I. helyezés
- Baja város Halászléfőző bajnoka cím 2019 – II. helyezés
- Nagybodolla -2019 HR, I. helyezés
- Kopácsi Halásznapok 2018, HR I. helyezés
- Balatonszárszó 2018, I. helyezés
- Balatonszárszó 2018, különdíj
- Nagybodolla -2018 HR, I. helyezés
- Kopácsi Halásznapok 2017, HR I. helyezés
- Drávamenti Nemzetközi halászléfőző verseny II. helyezés, Barcs 2019
- Bellye HR- 2017, I. helyezés
- Balatonszárszó 2017 , II. helyezés
- Horvát országos bajnokság 2016 , HR.- Eszék, különdíj
- Baranya megye bajnoka 2015, I. helyezés –HR.- Pélmonostor, év bajnoka cím
- Várdaróci halfőző HR- 2015, I. helyezés
- Nemzetkőzi halfesztivál 2013 HR- I. helyezés, Laskó 2013
- Hal a bográcsban 2012 – III. helyezés, HR.- Laskó 2021
Receptek
Halászlé
Hozzáválók
- Induljunk ki 3 kg halból
- 3,9 liter víz
- 10 dkg őrölt paprika
(erő ízlés szerint) - 30 dkg hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes paradicsom
- 1 csöves paprika

A friss halat a főzés előtt 2-3 órával megtisztítjuk, utána beirdaljuk 0,5-1 cm-es vágásokkal.
A tisztított halat 2-3 cm-es darabokra vágjuk, utána mindenhol oldalról besózzuk.
A hagymát apróra vágjuk, hozzátesszük az apróra vágott csöves paprikát, kettő gerezd fokhagymát és a közepes paradicsomot feldarabolva. Ezután a bográcsba kimérjük a halászléhez szükséges vízmennyiséget. A vízbe tesszük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, csöves paprikát, paradicsomszeleteket, halszeleteket és forrásnál hozzáadjuk az őrölt piros paprikát. Ezt követően a forrás kezdetétől számított 30 percig intenzíven forraljuk.
Vigyázni kell arra, hogy a paprika ne tapadjon a bogrács szélére, mert könnyen megég és a halászlé keserű lesz.Annyira kell forralni, hogy folyamatosan hab alatt forrjon a lé.
Szabadtéri főzéshez, bográcsozáshoz
Ajánlatunk a nyári időszakra
Izsáki 8 tojásos
EPERLEVÉL 200g
NAGYKOCKA 200g
TARHONYA 200g
EPERSZALAG 200g
CSIPETKE 200g
CSIPKÉS CSUSZA 200g
Izsáki 4 tojásos
PIRÍTOTT TARHONYA 200g
GYUFAMETÉLT 300g
TARHONYA 500g