Hozzávalók 4 főre:
- 1 csomag Izsáki Házitészta Gyufatészta
- 500 g koktélparadicsom
- 1 db kaliforniai vagy kápia paprika
- 1 fej vöröshagyma megtisztítva
- 4 gerezd fokhagyma megtisztítva
- 3 ek olaj
- 150 g reszelt sajt
- 400 ml tejszín
- só, bors
- 1 marék friss bazsalikom vagy 1 tk szárított bazsalikom
A koktélparadicsomot kettévágjuk, a paprikát felkockázzuk, a vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk.
Egy hőálló tálba vagy tepsibe halmozzuk a zöldségeket, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak a zöldségek.
A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, leszűrjük.
A sült zöldségeket, a reszelt sajtot, tejszínt és bazsalikomot egy késes aprító vagy botmixer segítségével krémesre dolgozzuk.
Beleforgatjuk a tésztát zöldséges kréme, és tálaljuk.
Legutóbbi hozzászólások