Hozzávalók 4 főre:

  • 1 csomag Izsáki Házitészta Gyufatészta
  • 500 g koktélparadicsom
  • 1 db kaliforniai vagy kápia paprika
  • 1 fej vöröshagyma megtisztítva
  • 4 gerezd fokhagyma megtisztítva
  • 3 ek olaj
  • 150 g reszelt sajt
  • 400 ml tejszín
  • só, bors
  • 1 marék friss bazsalikom vagy 1 tk szárított bazsalikom

 

A koktélparadicsomot kettévágjuk, a paprikát felkockázzuk, a vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk.

Egy hőálló tálba vagy tepsibe halmozzuk a zöldségeket, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk és összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak a zöldségek.

A tésztát a csomagoláson írtak szerint megfőzzük, leszűrjük.

A sült zöldségeket, a reszelt sajtot, tejszínt és bazsalikomot egy késes aprító vagy botmixer segítségével krémesre dolgozzuk.

Beleforgatjuk a tésztát zöldséges kréme, és tálaljuk.