Hozzávalók 4 főre:

  • 6 szelet ponty
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek pirospaprika
  • bors
  • 1 db tojás
  • 2 ek búzadara
  • 2 ek olaj
  • Izsáki Gyufatészta ½ csomag

Négy darab halszeletet lesózunk és állni hagyjuk, amíg összevágjuk a hagymát.
A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk.
Az olajat lábosba öntjük, hozzáadjuk a hagymát, majd rátesszük a halszeleteket. Felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Amikor felforrt, pirospaprikával és sóval ízesítjük.
A halgombóchoz két halszeletről a húst felkockázzuk. A halkockákat, a tojást, sót, borsot és búzadarát leturmixoljuk. Két kanál segítségével galuskát szaggatunk.
A forrásban lévő halászlébe szaggatjuk és puhára főzzük.
Az Izsáki Gyufatésztát lobogó, sós vízben kifőzzük és leszűrjük.
Tálalásnál a tányérba kanalazunk a tésztából, beleszedjük a halszeletet, halgombócot, majd a levet is.

Jó étvágyat kívánunk!