Hozzávalók:

  • 1 csomag Izsáki Házitészta rizsszem tészta
  • 1 db salátacukkini felszeletelve
  • 1 db paradicsom feldarabolva
  • 1 db tonhal konzerv
  • 2 ek olaj
  • 100 g parmezán
  • oregánó, só, bors

 

A tésztát sós, lobogó vízben 1-2 percig főzzük, majd 2 merőkanál tésztafőző vizet félreteszünk, mielőtt leszűrjük a tésztát.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és elkezdjük megpirítani rajta a cukkinit. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd a leszűrt tonhal konzervet is. Fűszerezzük oregánóval, sóval, borssal.

Hozzáöntjük a leszűrt tésztát, belemerjük a félretett főzővizet, megszórjuk reszelt sajttal és 6-8 percet állni hagyjuk, hogy tészta megpuhuljon.

Tálaláskor megszórhatjuk még sajttal.