Hozzávalók:
- 1 csomag Izsáki Csipetke
- 3 ek sertészsír
- 200 g füstölt oldalas felkockázva
- 150 g szárazkolbász felkarikázva
- 1,5 kg sertéscomb
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 5 db vöröshagyma
- 300 g fehérbab konzerv leszűrve
- babérlevél, só, bors
- 3 ek pirospaprika
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát és fehérrépát felkarikázzuk.
A sertéscombot felkockázzuk.
A zsíron az oldalast és a kolbászt körbepirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát is, és megdinszteljük.
Rádobjuk a babérleveket, majd a húst is fehéredésig pirítjuk.
Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldségeket.
Felöntjük vízzel, és ízesítjük sóval, borssal.
Amikor megpuhult a hús, belefőzzük a babot és a csipetke tésztát is a csomagoláson írtak szerint.
Legutóbbi hozzászólások