Hozzávalók:

  • 1 csomag Izsáki Csipetke
  • 3 ek sertészsír
  • 200 g füstölt oldalas felkockázva
  • 150 g szárazkolbász felkarikázva
  • 1,5 kg sertéscomb
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 5 db vöröshagyma
  • 300 g fehérbab konzerv leszűrve
  • babérlevél, só, bors
  • 3 ek pirospaprika

 

A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát és fehérrépát felkarikázzuk.

A sertéscombot felkockázzuk.

A zsíron az oldalast és a kolbászt körbepirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát is, és megdinszteljük.

Rádobjuk a babérleveket, majd a húst is fehéredésig pirítjuk.

Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldségeket.

Felöntjük vízzel, és ízesítjük sóval, borssal.

Amikor megpuhult a hús, belefőzzük a babot és a csipetke tésztát is a csomagoláson írtak szerint.